AL gezien...

de fotogalerij van Anke Lodewijks

Beste Website bezoeker,

Dit is de website van Anke Lodewijks-Gerzee (Anneke Gerzee) Ik ben geboren in Amsterdam in mei 1960. Sinds 1992 woon ik met Ed Lodewijks in Almere in de Muziekwijk.
anke klein
Ik heb fotograferen altijd erg leuk gevonden maar het ging dan altijd meer om het vastleggen van de vakanties. We hebben een aantal mooie verre reizen gemaakt en zijn daar van teruggekomen met mooie foto’s die ik dan altijd netjes in een fotoboek plakte. Maar zo langzamerhand zijn wij ons verder gaan verdiepen in de fotografie.


De directe aanleiding voor mijzelf was toen wij in 2008 een kitten (Britse Korthaar Boomer) in huis namen. Ik vond het diertje zo knap dat ik veel foto’s van hem wilde hebben. Ed heeft mij toen een Nikon D60 cadeau gedaan. En zo is het fotovirus ontstaan.

Wij zijn samen op een beginners fotocursus gegaan bij de Kunstlinie in Almere en hebben daarna ook steeds weer vervolgcursussen gedaan. In 2009 zijn wij lid geworden van een fotoclub de Fotolinie en daar zijn wij nu nog steeds lid van. Het lid zijn van zo’n fotoclub triggert je enorm om te blijven fotograferen door de uiteenlopende maandelijkse opdrachten. Hierdoor maak je soms foto’s van onderwerpen/thema’s waar jezelf niet zo gauw aan zou denken. Door te kijken naar de foto’s  van anderen in de club maar ook het werk te bestuderen van professionele fotografen heb ik heel veel geleerd. Fotograferen is kijken en mede daardoor kijk ik nu ook anders naar de wereld om mij heen vooral de natuur heeft mijn interesse. Ik vind het dan ook heerlijk om in mijn vrije tijd de camera te pakken en lekker de natuur in te gaan en de hectiek van alle dag even achter mij te laten en alleen maar bezig te zijn om een mooi plaatje te maken van bloem of een ander levend wezen.

Maar ik vind het ook leuk om heerlijk in Amsterdam of een andere stad rond te zwalken om daar plaatjes te schieten en juist wel de drukte op te zoeken en het straatleven vast te leggen.

Inmiddels heb ik mijn Nikon D60 via de D90 verruild voor een D7100 ook van Nikon met een 18-300 objectief. Bewerken van mijn foto’s doe ik voornamelijk in Lightroom.
 

Voor deze website heb ik een greep gedaan uit mijn archief en daar de voor mij mooiste / leukste foto’s uitgezocht om die hier te presenteren.

Ik hoop dat je met even veel plezier naar mijn foto’s kijkt als dat ik ze heb gemaakt.

Als je interesse hebt in één van mijn foto’s kun je met mij contact opnemen.

Zou het ook enorm waarderen als je je reactie, op- en/of aanmerkingen op deze site wil achterlaten zodat ik ook hier weer van kan leren.

Hartelijk groet,

Anke Lodewijks

Copyright © 2021 Anke Lodewijks Fotografie. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software uitgegeven onder de GNU/GPL Licentie.
RizVN Login